Begeleiding

Professionele begeleiding van mensen met een verleden met seksueel misbruik is belangrijk. Het ontdekken en verwerken van de enorme gevolgen van seksueel misbruik is vaak een intens proces. Op het moment van seksueel misbruik splitst jouw wereld in ‘ervoor’ en ‘erna’. Je voelt je niet langer één geheel. De daad en de dader houden je bezig en zijn van invloed op wat je voelt, denkt en doet. Relaties en intimiteit worden moeilijker, eerlijk zijn ook. Je leeft met een geheim dat je niet of nauwelijks deelt.

Met jou seksueel misbruik ervaring aan de slag gaan, de confrontatie met de leegte van binnen waarover je niet praat en geheim blijft is, een grote stap. Wij helpen je om over jouw seksueel misbruik te praten waardoor je kan beginnen aan het verwerken en om je misbruik een andere plek te geven in jouw leven.


Groep

Wij zijn ervan overtuigd, dat het werken in een groep met mensen die een soort gelijke ervaring hebben, helend werkt Helen is nodig om je weer gelukkig te voelen en meer grip op je leven te krijgen. Dit gaat in een groep gaat vaak sneller, omdat je leert aan én van elkaar. Met onbekenden praten over jouw problemen en delen dat je seksueel bent misbruikt kan lastig zijn. Als je die stap durft te zetten, ervaar je in de groep herkenning en ontmoet je mensen met dezelfde ervaring als jij. Ook ervaar je hoe anderen met hun seksueel misbruik omgaan. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van je geheim, werkt vaak bevrijdend. Vertellen over je schaamte, je gesplitste leven en de eenzaamheid waarin je leeft, helpt je om jouw verleden te verwerken.


Kennismaking

Voordat je kan starten in de groep, willen we graag iedereen eerst 1 op 1 ontmoeten. In dit gesprek kijken we of groeps begeleiding passend is voor dit moment. Het kan zijn dat je het advies krijgt eerst een individueel traject te volgen.

Als je er op dit moment nog niet aan toe bent om deel uit te maken van een groep, maar wel aan de slag wil met je misbruik verleden, dan ben je van harte welkom voor individuele begeleiding bij één van ons. Neemt gerust contact met ons op!